Skip to main content

Screens | zip screens | ritsscreens

De ritsscreens, screens, zonnescreens of zip screens van de Belgisch Nederlandse producent Verano zijn zonwerend, windvast en ook insecten werend. Het zonwerend en brandwerend doek van de ritsscreens zit geritst in de geleiders. 

Met onze screens vergroot je eveneens de privacy in jouw woning. Als je zin hebt om even wat te sporten of wat te relaxen. Dan doe je de zipscreens naar beneden en kun je hier dus optimaal van gaan genieten.

Onze screens zijn gekeurd en bovendien windvast tot snelheden van 120 kilometer per uur. Dus ook bij harde wind of storm blijven zipscreens veilig en betrouwbaar. Zip screens zijn een uitstekende keuze, omdat ze de warmte buiten houden terwijl het daglicht nog gefilterd binnen komt.

Voordelen van zonwerende screens

 • Zonwerende screens houden de warmte buiten. In de zomer kun je een plaats met dit type verticale zonwering ook optimaal ventileren zonder last te hebben van insecten.

 • Zowat ieder raam kunnen we van een Verano screen voorzien; er zijn breedtes tot 4 meter per zip screen mogelijk en hoogtes tot wel 6 meter. 

 • Onze screens houden jouw ramen langer schoon. Dit type verticale zonwering hoeft ook bijzonder weinig onderhoud.

 • Zonnescreens verhogen ook de privacy, maar laten toch zonlicht binnen. Jij kunt dus naar buiten blijven kijken, maar mensen kunnen niet binnenkijken. Je hebt dus geen last meer van laag hangende zon of overdreven lichtinval.

 • Het doek is windvast doordat de rits heel goed in het zonwerend doek zit ingesloten. Ritsscreens zijn dus vele malen beter dan traditionele screens die al snel gaan klapperen bij veel wind.

 • Je kunt bij onze screens ook kiezen voor allerlei kleuren. Zowel voor het zonwerend doek als ook voor het frame.

 • Dit type zonwering geeft eveneens een luxe uitstraling aan jouw huis. Je kunt het ook zeker zien als een investering.

 • Deze producten vormen een goedkope manier van zonwering. Voor een relatief laat budget haal je bijgevolg een topproduct in huis.

 • Zet het zonwerend screen in elke gewenste stand. Je kunt bij ons ook kiezen tussen een handbediende en elektrische versie.

 • Onze screens passen heel goed in moderne woningen.

 • Met ritsscreens kun je naar buiten blijven kijken, dit is een heel voordeel ten opzichte van rolluiken.

 • Door de rits technologie zijn onze screens altijd strak gespannen.

Modellen

Zonbreker is een premium verdeler en eveneens partner van Verano voor windvaste ritsscreens. Verano is sinds jaar en dag een referentie voor zonwering producten zoals ritsscreens. Verano werkt met hoogwaardige producten en er is eveneens een garantie van 5 jaar. Wij bieden 3 types zipscreens aan.

V550 zipscreen

Dit zonwerend screen is geschikt voor alle types ramen. De maximale breedte van deze zipscreens is 6000mm. De maximale hoogte is 5000 mm of 5 meter. Deze strakke ritsscreens zijn verkrijgbaar in bijvoorbeeld wit, ivoor, zilver, zwart of antraciet.

V550 screens, screens, zipscreens, zonnescreens, ritsscreens

V599 zipscreen

Dit type screens zijn speciaal bestemd voor grotere ramen. De geleiders van de zipscreens zijn zeer smal en dat zorgt bijgevolg voor een extra mooi uitzicht. De maximale breedte van deze zipscreens zijn 6000 mm of 6 meter. De maximale hoogte is 6000 mm of 6 meter. Deze zonwerende ritsscreens zijn verkrijgbaar in bijvoorbeeld wit, ivoor, zilver of antraciet.

V599 screens, screensscreen, ritsscreen, zip screen, zipscreen, zonnescreen

Omkasting zip screens

Compacte kastafmetingen die we buiten de standaard kleuren kunnen laten coaten met kleuren uit de RAL-waaier. Er zijn hier ook verschillende vormen mogelijk.

Doeken zip screensDoeken

Er bestaat een ruime waaier aan kleuren voor het doek en doek types. Zoals bijvoorbeeld zonnescreens met 100% verduisterende doeken voor slaapkamers.

KleurenUrban

Deze windvaste screens op maat zijn verkrijgbaar in alle gangbare kleuren zoals bijvoorbeeld zilver, ivoor, wit, antraciet structuurlak en zwart structuurlak. Dit zijn eveneens populaire kleuren.

Bediening, elektrische of via afstandsbedieningbediening zipscreens

Onze strakke ritsscreens zijn steeds voorzien van een motor, bedienbaar met een schakelaar, zender of bijvoorbeeld een mobiele applicatie van Somfy. U kan ook kiezen voor een zonnepaneel waardoor bekabeling naar binnen ook niet meer nodig is. 

Montage ritsscreens

Klassieke montage van een zonnescreen gebeurt op de gevel of ook wel tussen de gevelsteen. Verano heeft ook een Integrada ontworpen die we kunnen monteren in de spouwmuur.

Zie ook onze blog over ritsscreens => ga naar hete zomers 

Vergelijkbaar met zonwerende screens? vergelijken

Waar plaatsen wij screens op maat?regio zonbreker

Zonbreker werkt in een grote straal van 35 kilometer rond Willebroek. Zo kunnen wij een groot deel van de provincies Antwerpen, Brussel, Oost-Vlaanderen en ook Vlaams-Brabant voorzien van zonwering.

Hieronder vind je alvast een overzicht van alle steden waar wij zonnescreens of andere zonwering plaatsen. Staat jouw stad of gemeente er niet tussen? Geen probleem, geef ons dan zeker een seintje en we bekijken vervolgens wat er mogelijk is.

Waarom kiezen voor Zonbreker ?

 • Premium partner van Verano waar we ook samen 20 jaar ervaring hebben.
 • Actief in een groot deel van 3 provincies voor de plaatsing van zonwering!
 • Producten gemaakt in België en Nederland.
 • Een groot assortiment aan zonwering, zowel binnenzonwering als buitenzonwering.
 • Een screen met rits komt volledig op maat gemaakt net zoals onze andere producten.
 • Geen zorgen meer voor jou in verband met de plaatsing & de montage. Ook voor de opmering hebben we een specialist.
 • Tot 5 jaar garantie op buitenzonwering op maat en 2 jaar garantie op binnenzonwering op maat.
 • Wij bieden zeer kwalitatieve producten en een ruime keuze producten aan de beste prijs op de markt.
 • Onze producten komen met certificaten en zijn gemaakt met hoogwaardige materialen zoals duurzaam aluminium.
 • Wij staan jou bij met persoonlijk advies voor jouw project.

Een zip screen kopen regio Brusselse rand

Screens kopen regio Antwerpen

Screens kopen regio Vlaams-Brabant

Zip screens kopen regio Oost-Vlaanderen

Kenmerken

Warmtewerende zip screens? :

Ja

Verduisterende screens? :

100% of semi-transparant

Windvast? :

Ja

Esthetische vormgeving :

Ja

Smart Home mogelijk? :

Ja

Isolerend? :

Ja

5 jaar garantie? :

Ja

Insectenwerend? :

Ja

References

FAQ

Wat zijn de meest genomen kleuren voor screens?

Voor het zonwerend doek

 • Blauw
 • Zwart
 • Grijs
 • Bruin

Voor het profiel

 • Zilver
 • Ivoor
 • Wit
 • Antraciet
 • Zwart

Wat is de maximale breedte en de maximale hoogte van dit type zonwering?

De maximale breedte is 6 meter en de maximale hoogte is eveneens 6 meter.

Komt een ritsscreen bij jullie op maat?

Jazeker, ritsscreens kunnen we tot op de centimeter nauwkeurig maken. Zo kunnen we bijgevolg projecten op maat leveren aan onze klanten.

Hoe kun je de screens bedienen

Alle screens komen met een elektrische bediening van Somfy. Je kunt ze bedienen via een wandschakelaar, een afstandsbediening of bijvoorbeeld ook via een mobiele applicatie.

Waar kun je screens overal plaatsen?

Klassiek plaatsen we een ritsscreen hoofzakelijk aan ramen. Maar je kan dit ook gebruik als extra voor een buitenzonwering zoals bijvoorbeeld een:

Met screens maak je van je overkapping een extra leefruimte die vrij is van wind.

Wat onderscheidt een ritsscreen van een traditioneel screen?

Het voornaamste verschil tussen zonwerende screens en ritsscreens ligt in de geïntegreerde geleiding van het doek. Terwijl het doek van een regulier screen alleen strak wordt getrokken door de lat aan de onderzijde, wordt bij ritsscreens het verduisterende doek aan beide zijden van het scherm ingeklemd in de profielen, wat voor een meer solide bevestiging zorgt.

Hoe functioneren jullie screens op zonne-energie?

Onze zonne-energie screens zijn voorzien van zowel een batterij als een zonnepaneel. Doordat de batterij wordt opgeladen via zonne-energie, is er geen noodzaak voor aansluiting op een elektrisch punt. Hierdoor is er geen hak- en breekwerk in muren vereist bij de installatie van dit type zonwering. Deze screens worden tevens geleverd met eenvoudige bediening via afstandsbediening.

Wat is een betere keuze: elektrische screens of elektrische rolluiken?

Elektrische screens zijn meer geschikt als je het zicht naar buiten wilt behouden en slechts zonwering nodig hebt om de zon te weren. Aan de andere kant zijn elektrische rolluiken ideaal voor ruimtes waar complete verduistering gewenst is, zoals bijvoorbeeld in een slaapkamer. Rolluiken hebben ook een afschrikkend effect op indringers en bieden een betere isolatie tegen zowel warmte als kou in vergelijking met zonwerende screens.

In het kort kunnen we concluderen dat rolluiken een traditionele en effectieve vorm van zonwering zijn, die nog steeds populair zijn vanwege hun vermogen om fel zonlicht te blokkeren en de temperatuur te reguleren. Echter, voor moderne woningen geven veel van onze klanten de voorkeur aan screens vanwege hun esthetiek. Screens bieden dezelfde functionaliteit als rolluiken en laten je tegelijkertijd naar buiten kijken.

Zijn screens bestand tegen regen?

 

Een zonwerend screen is vervaardigd van een glasvezeldoek dat zeer robuust is en tevens weerbestendig, bestand tegen zowel regen als wind. Desalniettemin adviseren wij om screens omhoog te brengen tijdens stormachtig weer en ook om de zonwerende screens zoveel mogelijk te laten drogen voordat ze weer worden opgetrokken. Dit draagt aanzienlijk bij aan de verlenging van de levensduur van de screens.

Hoe kan ik het beste onderhoud uitvoeren aan dit type zonwering?

 

Het onderhoud van onze screens is eenvoudig uit te voeren en wordt aanbevolen om ongeveer twee keer per jaar te doen. Het gebruik van agressieve producten en heet water wordt sterk afgeraden.

Waar kan ik meer informatie verkrijgen over jullie ritsscreens?

 1. Neem contact op voor een vrijblijvende offerte of een brochure dit kan hier.
 2. Of kom langs in onze nieuwe showroom in Breendonk, Molenheide 54B. Onze toonzaal ligt vlak aan de A12 en dus niet ver van de Brouwerij Duvel Moortgat en discotheek de Carré tussen Londerzeel en Breendonk.

Vrijblijvende offerte

Snel en eenvoudig jouw offerte aanvragen in 15 seconden.

Testimonial

Ann B. : wat een service en producten fantastisch! Zeer tevreden van mijn screens!