Skip to main content

Met de glaswanden of schuifwanden van Verano kunt u zelfs bij slecht weer genieten van uw terrasoverkapping! U kan uw dak volledig afsluiten met glazen schuifwanden. Via de glazen schuifwand blijft u ook zicht hebben op de tuin. 

De glazen panelen van de schuifwand zijn individueel verschuifbaar, waardoor u de ruimte naar eigen wens in kunt richten. Bij mooi, zonnig weer kan de schuifwand open en wordt het bijgevolg koeler. Is het te koud? Dan kunt u het glazen paneel van de glaswand geheel of gedeeltelijk sluiten. 

Glazen schuifwand om het beste comfort te ervaren 

Door de glaswand te verschuiven, krijgt u het beste comfort ongeacht of de terrasoverkapping gesloten is of niet. U krijgt een extra ruimte om te leven die u voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. Wat het gevoel betreft wordt het verschil tussen binnen en buiten steeds kleiner, waardoor u meer contact hebt met de tuin. 

Dankzij een glazen schuifwand kunt u buiten de BBQ aanzetten en kunt u deze zowel in de lente, herfst als winter gebruiken. Daarnaast speelt ook de hoeveelheid licht een belangrijke rol in onze gezondheid. Met deze schuifwanden of glaswanden haalt u het meeste uit het licht van de zon tijdens de minder aangename seizoenen. 

Montage van een glaswand en schuifwand 

Aangezien de aanschaf van glaswanden en schuifwanden een dure aangelegenheid is, laat u deze het best op de juiste manier monteren. Vanwege het gewicht van glazen schuifwanden moeten deze bijvoorbeeld altijd worden gebouwd. Het is ook belangrijk dat de rail van het systeem van rails stabiel en horizontaal geïnstalleerd moet zijn. 

Daarnaast dient u glaswanden en schuifwanden in de juiste maat te bestellen. Twijfelt u over uw situatie? Laat de opmeting en de plaatsing van een glaswand of schuifwand bijgevolg over aan ervaren vakmensen. Op schuifwanden of glaswanden krijgt u volgens de norm ook nog eens 5 jaar garantie vanuit de fabriek, wat ook mooi meegenomen is. 

Schuifwanden of glazen wanden zorgen voor een lager verbruik in energie

In eerste instantie had u er misschien niet aan gedacht, maar schuifwanden kunnen wel degelijk voor een lager verbruik in energie zorgen. De terrasoverkapping vormt in de meeste gevallen een overgangsruimte tussen binnen en buiten. 

Doordat de warmte langer binnenblijft dan normaal, heeft de extra gecreëerde ruimte een isolerende werking. Daarom hoeft u uw huis zelf minder te verwarmen. Lagere kosten op verwarming besparen u elk jaar een hoop geld. Een glaswand of schuifwand kopen is daarom goed voor het milieu en zeker goed voor uw portefeuille. 

Glazen schuifwanden zijn op vele manieren te plaatsen 

Wist u dat u glazen schuifwanden op meerdere manieren kunt laten plaatsen? Voor houten daken, tuinhuizen, pergola of paviljoens is het plaatsen van glazen schuifwanden ook een realistische optie. 

Ook binnen kunt u zich voorstellen dat u glazen schuifwanden, zoals glaswanden, kunt gebruiken om een grote ruimte meer privacy te geven, of wanneer u een grotere ruimte wilt verdelen om de afvoer van warmte te beperken, terwijl u toch het ruimtelijke effect van een grotere ruimte behoudt. 

Vraag naar de diverse mogelijkheden van glaswanden en schuifwanden 

Het is belangrijk om vooraf de mogelijkheden van glaswanden en schuifwanden goed te begrijpen. Glaswanden en schuifwanden zijn er in verschillende soorten en maten, het is hierbij belangrijk om te weten welke glaswand of schuifwand het beste bij uw wensen past. 

Vorig bericht Volgend bericht