Skip to main content

In feite kan een screen in bijna elk type weer werken. Het degelijke materiaal van de stof en de aluminium geleider die voor het ritsscreen is gebruikt, zorgen ervoor dat dit type zonwering bij veel eigenaren van huizen meteen in de smaak valt. Zelfs bij harde wind of bijvoorbeeld een storm kan het screen toch veilig en betrouwbaar zijn. U kunt ook energie besparen door een zip screen. Daarom denken veel mensen dat UV-bescherming en warmte-isolatieschermen een duurzame investering zijn. 

Ritscreens met kwaliteit 

Screens van Verano hebben een bijzondere kwaliteit. De eerste test bij een ritsscreen is op de windkracht die het screen aankan. Een Verano zip screen kant u ook besparen op energie. 

Enerzijds neemt de weerstand van warmte op uw ramen toe, wat al snel resulteert in een vermindering van het verbruik van energie met 4 tot 14%. In vergelijking met huizen zonder maatregelen om de zon te weren, kunt u in de zomer zelfs 61% tot 72% energie besparen om de ruimte te koelen. 

Met de gegarandeerde kwaliteit en bovendien 5 jaar garantie vanuit de fabriek op onze screens zullen we onze klanten nooit teleurstellen. Het chromen logo met het merk "Verano" en sticker met unieke code van het product benadrukken de standing van onze ritsscreens immers nog meer. 

Doekeigenschappen van ritsscreens 

Toch een vermelding waard, is dat de stof van ons zip screen tevens een vlam vertragende werking heeft. Daarnaast heeft het doek nog vier andere kenmerken, namelijk: 

  • De lichttransmissie van het ritsscreen, weergegeven door de afkorting TV 

  • Energietransmissie van het ritsscreen, weergegeven door de afkorting TS 

  • De energiereflectie van het ritsscreen, weergegeven door de afkorting RS 

  • Energieabsorptie van het ritsscreen, afgekort als AS 

TS (transmissie van licht) van een ritsscreen: 

Dit verwijst naar de mate van licht die door het zonwerend doek wordt doorgelaten. Als het percentage laag is, wordt meestal een beter visueel comfort ervaren. 

TS of overdracht van energie van een ritsscreen: 

Dit omvat het percentage licht dat door het zonwerend doek wordt doorgezet. Hoe lager het percentage, hoe beter bijgevolg de zichtbaarheid naar buiten toe. 

RS of reflectie van energie van een ritsscreen: 

Het percentage zonne-energie dat wordt gereflecteerd door het screen via het zonwerende doek. Hoe hoger de mate, hoe meer het ritsscreen de zonne-energie bijgevolg reflecteert.  

AS of absorptie van energie van het screen: 

Via deze eigenschap kunt u merken hoeveel zonne-energie het screendoek opneemt. Hoe hoger het percentage, hoe meer energie de stof van de zonwerende ritsscreens opneemt. Een donker doek neemt meer energie op dan een licht doek en geeft daardoor meer warmte af. Alle eigenschappen van de stof samen zorgen voor waarde die gelijk is aan 100%. 

Schermdoek en framekleur van een screen 

Wanneer u een screen koopt, is het belangrijk om na te denken over de juiste kleur voor de stof en het frame. Kiest u voor een donkere doek, dan laat deze minder licht en het licht van de zon door. In vergelijking met het kiezen van een lichtere kleur voor het ritsscreen, kunt u hierdoor beter naar buiten kijken en bent u beter beschermd tegen schadelijke uv-straling. 

We hebben verschillende stoffen, volledig aangepast aan de huidige trends. De kleur van het frame bepaalt mee de uitstraling van uw zip screen. De framekleuren van zip screens die wij vaak verkopen zijn wit, ivoor, industrieel zilver, antraciet, antraciet structuur en zwart structuur. Deze doeken zijn doorgaans direct leverbaar. 

Meer weten over ons gamma ritsscreens? Vraag hier een afspraak aan voor uitleg of vrijblijvende offerte voor een zip screen

Vorig bericht Volgend bericht