Skip to main content

Steeds meer eigenaren van huizen kiezen om talloze redenen voor een overkapping. Voor veel mensen kan de overkapping voor meer schaduw in de tuin zorgen. Daarnaast kunt u met de terrasoverkapping ook langer genieten van het "buitenleven". Vanaf de eerste lentezon tot diep in de herfst is het meestal aangenaam om in deze extra ruimte te vertoeven. 

Een overkapping maakt uw huis waardevoller 

Een overkapping of terrasoverkapping is een goede investering, waardoor uw huis meestal waardevoller wordt. Dankzij de terrasoverkapping kun je het oppervlak om te wonen van uw huis immers vergroten. Indien verwarmd kan je het overdekte terras het hele jaar door gebruiken. 

Het is ook ideaal voor huizen die wellicht wat extra ruimte kunnen gebruiken. Een overkapping of terrasoverkapping kan u beschermen tegen zon, regen en wind, waardoor u minder afhankelijk bent van het weer. 

Verschillende soorten terrasoverkappingen 

De belangrijkste opsplitsing zijn de vrijstaande overkappingen versus de aanbouw terrasoverkappingen. Het gaat erom dat we de overkapping volledig op maat dienen te maken en moet passen bij de stijl van uw woning, zeker gezien het feit dat je het terras als een verlengstuk van de woning kan beschouwen. 

Bij de aanschaf van een overkapping moet je ook met veel factoren rekening houden, bijvoorbeeld de keuze van het materiaal voor de constructie zoals bijvoorbeeld aluminium, hout, kunststof of glas, het type schuifdeur of dak. Daarnaast kunt u bij de plaatsing van een terrasoverkapping kiezen voor een plat of een schuin dak. 

Voordelen van aluminium overkappingen 

Het voordeel van aluminium is dat het verreweg het meest ideale materiaal voor een terrasoverkapping is. De aluminium overkapping is niet alleen sterk en duurzaam, maar ook zeer licht en arm in onderhoud. Aluminium terrasoverkappingen zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes en lengtes. Zorg er steeds voor dat de uw overkapping een CE-markering draagt. 

Extra opties voor terrasoverkappingen 

Wilt u sfeer toevoegen aan de terrasoverkapping? Zorg dan voor een terrasoverkapping met ingebouwde verlichting. Met behulp van bijvoorbeeld een dimmer of bediening van op afstand kunt u zo comfortabel maken als u maar wil. Het gehele circuit kan je volledig integreren in de terrasoverkapping van uw keuze. Daarom kunt u, zelfs als het buiten wat donkerder wordt, nog steeds profiteren van uw overkapping

Om de terrasoverkapping te verwarmen kunt u kiezen voor een heater, maar u kunt ook verwarming plaatsen op het terras . Qua zonwering kunt u met een kantelbaar lamellendak de hoeveelheid licht van de zon op de terrasoverkapping volledig regelen en zelf de mate van ventilatie bepalen. Evenwel wordt door het plaatsen van glaswanden en schuifwanden uw afhankelijkheid van het weer verminderd.  

Ga voor een overkapping van Verano 

Overkappingen van Verano zijn veilig en eveneens van een zeer hoge kwaliteit. Er is een ruime keuze in elke prijsklasse, wat er voor zorgt dat uw verhaal tot een groot succes zal uitgroeien.. 

U kunt kiezen uit verschillende terrasoverkappingen

  • Iseo

  • Ledro

  • Somerset

  • Garda

  • Como

  • Purbeck

  • Riva

Meer informatie over ons gamma aan overkappingen? 

Wilt u precies weten wat er mogelijk is door de verscheidenheid aan overkappingen? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend bezoek in de toonzaal. Op deze manier kunt u nauwkeurig de modellen vergelijken en overwegen welk model het beste past bij uw behoeften.  

Vraag hier een afspraak aan voor uitleg of vrijblijvende offerte voor een overkapping!
Onze realisaties bekijken? Volg ons nu ook op Facebook!

Vorig bericht Volgend bericht