Skip to main content

Rolluiken zorgen voor een goede nachtrust zonder gewekt te worden door de lichten! Kies voor handige voorzet rolluikenRolluiken zijn werk op maat en kun je zowel elektrisch als handmatig bedienen. Uw ruimte is niet alleen helemaal donker, ook zijn rolluiken zo goed als geluiddicht. Daarnaast zorgen rolluiken voor een zekere mate van veiligheid, doordat uw woning in gesloten toestand minder gevoelig is voor diefstal. Daarom hebben rolluiken dus enorme voordelen.  

Vraag hier een afspraak aan voor uitleg of vrijblijvende offerte voor een rolluik

Drie types rolluiken  

U kunt in principe kiezen uit drie soorten rolluiken. De meest voorkomende rolluiken zijn de voorzet rolluiken. Er zijn ook ingebouwde en opgebouwde rolluiken

Inbouw rolluiken noemen we meestal ook wel traditionele rolluiken. Deze plaatsen we in de holle ruimte boven de ramen , waar u echt de nodige ruimte voor nodig hebt. Dit komt het meeste voor bij oudere woningen, maar door de strakke afwerking plaatsen we deze rolluiken ook vaak bij nieuwe woningen. 

De ingebouwde rolluiken kunnen we direct op uw ramen plaatsen en vormen zo een mooi geheel. Bovendien bieden ze een hoge thermische isolatie. Ideaal voor nieuwe woningen en complete renovaties. Afhankelijk van het huis moet u overwegen welke optie het meest geschikt is. 

Rolluiken zijn geschikt voor elk type gebouw 

Omdat er verschillende soorten, maten en materialen voor rolluiken zijn, zijn er bijgevolg ook verschillende mogelijke passende oplossingen. Heeft u een stijlvol huis of houdt u van een rustieke stijl? Er zijn gepaste combinaties qua kleuren voor elk huis. 

De materialen die we kunnen maken van rolluiken zijn: 

Aluminium rolluiken en rolpoorten. Deze luiken zijn dubbel laags en gevuld met schuim. Ze zijn sterk, duurzaam en licht van gewicht. Aluminium luiken maken uw huis minder gevoelig voor diefstel en regelen de temperatuur. De lamellen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. 

Rolluiken met kunststof lamellen. Ook deze lamellen zijn dubbel gelaagd en zorgen voor een goede isolatie. Net als aluminium lamellen kunnen we ook deze lamellen uitvoeren in verschillende kleuren. 

Handmatig of elektrisch rolluik 

Bij de aankoop van een rolluik kunt u kiezen voor handmatige of elektrische bediening. Hoewel handmatige bediening de goedkoopste variant is van dit type rolluik, is er wel een zekere kracht voor nodig. Voor grotere rolluiken bevelen we een motor aan. 

Elektrische rolluiken uitgerust met een zogenaamde buismotoren komen veel voor. U kunt ervoor kiezen om de motor van de rolluiken te bedienen via een schakelaar of via een bediening van op afstand, een applicatie op een mobiele telefoon of ook bijvoorbeeld een domotica systeem wat bijgevolg zorgt voor een maximaal gemak. Op deze manier kunt u, waar u ook bent, de rolluiken overal bedienen. 

De grote klasse van Verano voorzet rolluiken 

De voorzet rolluiken van Verano hebben verder ook een zeer goede kwaliteit. Zowel de RV40 als ook de RV45 rolluiken kunnen uw huis veiliger maken en bieden de beste thermische isolatie voor uw huis. Het vergrendelen van de rolluiken aan de uiteinden zorgt ervoor dat de rolluiken op hun plaats blijven en dus niet kunnen worden verplaatst. 

De robuuste roldeuren RV55 en RV77 van Verano kunnen sectionaalpoorten vervangen, maar gebruiken we vooral voor grotere openingen, zoals het sluiten van winkels of vitrines. 

Vraag hier een afspraak aan voor uitleg of vrijblijvende offerte voor een rolluik!
Onze realisaties bekijken? Volg ons nu ook op Facebook!

Vorig bericht Volgend bericht